Een gebiedscoöperatie in het Groningse Westerkwartier zorgt dat het landschapsonderhoud effectief gebeurt en financieel aantrekkelijker wordt.
Lees meerWel of geen windturbines bij Kinderdijk? Dat was de vraag. Een ‘Heritage Impact Assessment’, of cultuurhistorische effectrapportage, gaf richting.
Lees meerLandschapsherstel en -onderhoud combineren met de productie van biomassa. In wederopbouwgebied De Scheeken is dit concept onderzocht met populieren.
Lees meerActiviteiten in de zeebodem kunnen cultuurhistorie onderwater schaden. Een kaart met het archeologische potentieel is cruciaal bij projectplanning.
Lees meerWederopbouwschool De Toermalijn in Emmen heeft ouderdomsgebreken. Een ontwerpend onderzoek schetst de kwaliteiten en toekomstmogelijkheden van het gebouw.
Lees meerDe transitie naar duurzame energie is onvermijdelijk. Dit heeft een grote impact op ons landschap. Hoe wend je hierbij de landschapskwaliteit aan?
Lees meerUitvoeringslab Nagele geeft handen en voeten aan de toekomstplannen van dit unieke dorp. Het oorspronkelijke ontwerp speelt hierin een leidende rol.
Lees meerDe Van Nellefabriek is jong werelderfgoed. Dat trekt grote aantallen bezoekers. Hoe maak je van de locatie een te bezoeken erfgoed én inspirerende werkplek?
Lees meerZutphen heeft een ‘waterrisico’. Het versmallen van de kade geeft de IJssel ruimte. Zoals altijd is de rivier opnieuw leidend. Met een bewuste keuze voor de cultuurhistorische geschiedenis ditmaal.
Lees meer