Naar inhoud

Foutmelding

Notice: Trying to get property of non-object in custom_prev_next_block() (regel 69 van /data/praktijkvoorbeelden/web/sites/all/modules/custom/custom_prev_next/custom_prev_next.module).

Landlust in beeld

Van oorsprong is Landlust een veerhuis/herberg annex boerderij en kent een rijke bouwhistorie. Tijdens de restauratie kwamen onder meer diverse vloerniveaus tevoorschijn, waaruit blijkt dat het perceel door de eeuwen heen een aantal keer is opgehoogd. Ook werd een groot aantal 18de-eeuwse wandtegels aangetroffen.

detail van een kaart van waarop landlust getekend is ui 1575

1575

Op deze kaart uit 1575, geschilderd door Johan Deys is een voorganger van het huidige Landlust te zien.

foto uit 1920 van het veerhuis Landlust

Herberg

Deze postkaart toont het pand in 1920, toen het nog in gebruik als herberg in gebruik was.

gemetselde en gestucte tonggewelf

Kelders

Uit het bouwhistorisch onderzoek bleek dat de oudste delen van Landlust drie gemetselde en gestucte tonggewelven met een bakstenen trap zijn. Deze stammen  waarschijnlijk uit de eerste helft van de 15de eeuw.

De gerestaureerde gelagkamer van het veerhuis Landlust

Tegels hergebruikt

De gerestaureerde schouw in de gelagkamer. De schouwpartij is aangekleed met de beschilderde 18de-eeuwse tegels die tijdens de restauratie zijn aangetroffen.

De gerestaureerde deel van veerhuis Landlust

De deel

De voormalige deel in het achterhuis heeft een trappartij gekregen, een betonnen vloer en voorzetramen die passen bij het robuuste karakter van deze ruimte.