Naar inhoud

Foutmelding

Notice: Trying to get property of non-object in custom_prev_next_block() (regel 69 van /data/praktijkvoorbeelden/web/sites/all/modules/custom/custom_prev_next/custom_prev_next.module).

Bergen op Zoom in beeld

Waterschans in Bergen op Zoom anno 2018

De Waterschans is door de gemeente teruggebracht naar de staat van rond 1880. Het fort bewaakte ooit de toegang tot de haven van Bergen op Zoom en is nu in gebruik als evenemententerrein. Op de achtergrond zijn nog oude fabriekshallen van ijzergieterij De Holland te zien die wachten op herbestemming. Foto: Thom van Amsterdam/Collectie West-Brabants Archief

Onde vestingsmuur in een nieuwbouwwijk in Bergen op Zoom

In de nieuwbouwwijken van Scheldevesting is met historische vestingmuren en gereconstrueerde waterlopen het verleden weer zichtbaar gemaakt.

maquette van Waterschans in Bergen op Zoom in 1751

Bergen op Zoom heeft haar rijkdom te danken aan de Oosterschelde. De haven was bereikbaar via een kanaal dat werd beveiligd door twee forten, waaronder de zuidelijk gelegen Waterschans.

Oesterputten eind 19e eeuw in Bergen op Zoom

Bergen op Zoom was eind 19e eeuw korte tijd het belangrijkste oesterkweekcentrum van Nederland. Zo werden de grachten van de Waterschans als oesterput gebruikt. Foto: Ben Steffen/Collectie West-Brabants Archief