Naar inhoud

Foutmelding

Notice: Trying to get property of non-object in custom_prev_next_block() (regel 69 van /data/praktijkvoorbeelden/web/sites/all/modules/custom/custom_prev_next/custom_prev_next.module).

Spoorzone in beeld

foto renovatie LocHal 1 in Tilburg

De imposante LocHal uit 1933 moet de nieuwe huiskamer van Tilburg worden, met onder meer de hoofdvestiging van de bibliotheek, kennis- en expertisecentrum KunstLoc en een filiaal van het internationale werk- en vergaderconcept Seats2Meet. In de hal is ook ruimte voor de Glazen Zaal, een voormalige concertzaal die werd overgenomen van de Beurs van Berlage in Amsterdam en in Tilburg dienst doet als vergader- en congresruimte. 

 

foto van de Willem II passage in Tilburg

Met de Willem II passage is voor fietsers en wandelaars een snelle doorsteek naar de gebouwen van de NS Werkplaats ontstaan. De bijzondere lichtinstallatie maakt van de doorgang ook in de avonduren een veilige en aangename plek.

Zicht op het festival Mundial, met bezoekers in Tilburg

Creatieve ondernemers zorgden de afgelopen jaren met verrassende activiteiten en evenementen voor veel reuring op de voormalige NS Werkplaats. Het voorheen afgegrendelde terrein groeide uit tot een publiekstrekker en gaf de herontwikkeling van de spoorzone een forse impuls.

Interieur stationshal Tilburg

In de afgelopen jaren is het Tilburgse stationsgebouw van spoorbouwmeester Van der Gaast in oude luister hersteld. Moderne voorzieningen zijn op een zorgvuldige manier in de karakteristieke wederopbouwarchitectuur geïntegreerd.

Historische zwart-wit foto van de NS Werkplaats

Vanaf 1867 verrees in het hart van Tilburg een groot aantal reparatiehallen en werkgebouwen van de Nederlandse Spoorwegen. Generaties van Tilburgers hebben op het afgesloten terrein hun brood verdiend.

Interieur Koepelhal in Tilburg

De Koepelhal uit 1902 valt op door zijn stalen knieboogspanten, een nieuwe bouwtechniek uit het begin van de 20e eeuw. Het gebouw is op dit moment in gebruik als evenementenlocatie.